“In een luxe Mercedes staat de teller al snel op 100”

Al jarenlang worden producten slimmer gemaakt door de toepassing van elektronica. De embedded processor heeft een enorme opmars gemaakt en is veelvuldig terug te vinden in ons dagelijks leven. Niet alleen onze smart phones, maar ook de elektrische tandeborstel is er reeds mee uitgerust. Eén van de koplopers is de auto. Een middenklasser heeft zeker 20 embedded processoren aan board. In een luxe Mercedes staat de teller al snel op 100.

Veel product innovaties zijn dan ook gebaseerd op embedded processoren. Dit opent de wereld naar de toepassing van mobiele apps en aansluiting op netwerken. Echter zal het embedded systeem altijd een koppeling hebben met de buiten wereld. Het belangrijkste kenmerk van de buitenwereld is, dat deze veelal analoog is. Denk bijvoorbeeld aan alle sensoren in een auto die het motor management systeem gebruikt of de motor in de elektrische tandenborstel. Het “smart” maken van een product is dus meer dan het integreren van een embedded processor met bijbehorende software.

“Een intelligente baggerpijp, kan dat?”

Juist op dit gebied is AEMICS actief. Aan de ene kant de analoge wereld waar we meten en aan de andere kant de digitale wereld waar we analyseren, regelen, en communiceren met netwerken. Op deze manier stoppen we ook graag “brains” in uw product. Alles is denkbaar. We krijgen vragen over het intelligent maken van baggerpijpen tot aan de ontwikkeling van nieuwe medische röntgen systemen.

Naast de ontwikkeling van de elektronica zorgen we ook voor de integratie in uw product. Past u voor het eerste elektronica toe in uw product, dan denken we ook mee over de integratie in uw productie proces en kunnen we een back office inrichten voor uw service organisatie. In onze productie afdeling assembleren en testen we uw producten. Al onze projecten worden volgens de Agile development methode uitgevoerd.

Elektronica ontwikkeling Elektronica fabricage