afstuderen en stage

Afstuderen en Stage bij AEMICS

Als MBO, HBO of WO student kun je afstuderen of stage lopen bij AEMICS in Oldenzaal. We zoeken studenten met een technische opleiding in de ICT, Product ontwerp, Mechatronica, Informatica of Elektronica. Bij AEMICS zorgen we voor een uitdagende en leerzame opdracht. We delen graag onze kennis en energie en verwachten dat ook van jou! We hebben opdrachten beschikbaar, maar in overleg kunnen we ook kijken wat het beste bij jou past.

afstuderen en stage bij AEMICS HBO/WO

Als HBO of WO student kun je afstuderen of stage lopen bij AEMICS in Oldenzaal. We zoeken studenten met een technische opleiding in de ICT, Product ontwerp, Mechatronica, Informatica of Elektronica. Bij AEMICS zorgen we voor een uitdagende en leerzame opdracht. We delen graag onze kennis en energie en verwachten dat ook van jou! We hebben opdrachten beschikbaar, maar in overleg kunnen we ook kijken wat het beste bij jou past. 

Als je bij AEMICS afstudeert of een stageopdracht doet, kun je het volgende verwachten:

♦ Uitdagende opdracht passend bij jou en je opleiding.
♦ Goede inhoudelijke begeleiding.
♦ We maken je deel-van-het-geheel met een werkplek tussen collega’s.
♦ Flexibiliteit, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.
♦ Stage vergoeding.
♦ Deelname aan Innovatiehub Oldenzaal

AEMICS is onderdeel van de Innovatiehub Oldenzaal. Dat is een samenwerking van 5 bedrijven ( AEMICS, Contict, Denko ICT, Rabobank en Rosen Europe). Tijdens je periode bij AEMICS leer je ook de andere bedrijven kennen en de studenten die daar een opdracht doen. Twee wekelijks is er een ontwikkelmiddag met een masterclass programma en gezellige activiteiten. Een unieke mogelijkheid om je kennis en netwerk te vergroten. Voor meer informatie kijk op innovatiehuboldenzaal.nl.

We hebben altijd opdrachten op de plank liggen. Hieronder vind je de actuele opdrachten. Staat je droomopdracht er niet bij? Geen paniek! We hebben nog veel meer ideeën en plannen waar jij je mee bezig kunt houden. Kom eens bij AEMICS op bezoek om kennis te maken, dan vertellen we meer over ons werk en krijg je een rondleiding op de ontwikkelafdeling en op de productieafdeling. Daarna kijken we samen waar je interesses liggen, om zo tot een passende opdracht te komen.

Interesse voor een opdracht? Met ons kom je in contact via jobs@aemics.nl, Tom vertelt je graag meer over de opdrachten en mogelijkheden, hij is te vinden via tom@aemics.nl en Berlinda vertelt je graag meer over de AEMICS en wat we voor studenten kunnen betekenen, haar kun je bereiken via berlinda@aemics.nl. Telefonisch zijn we te vinden via 0880 236 427.

OPDRACHTEN HBO/WO

Hartslag en ademhaling meten met Radar
Radar sensoren worden volop toegepast in nieuwe auto's. Mede hierdoor wordt deze technologie steeds goedkoper. Automotive is natuurlijk niet de enige industrie waarbij deze sensor interessant is!
Voor de hand liggende toepassingen zijn het meten van snelheid en afstand tot objecten. Maar wist je bijvoorbeeld dat de scanners bij de douane op het vliegveld met de zelfde technologie werken? Maakt dit het mogelijk om bijvoorbeeld ook hartslag of ademhalingsfrequentie te meten?
In deze opdracht ga je onderzoeken wat de mogelijkheden zijn met de near field radar sensoren die momenteel beschikbaar zijn. Naast een stuk theoretisch onderzoek, zien we het natuurlijk ook graag werken in een test opstelling.

Cloud game met app
AEMICS heeft een eigen “gadget” ontwikkelt. Een embedded platform met een LED matrix waarmee een spel gespeeld kan worden. In meerdere afstudeeropdrachten is de hardware en embedded software helemaal afgerond. De gadget heeft een interface voor een mobiele telefoon.
In deze opdracht ga je de game naar de cloud brengen! Dit doe je door een app te ontwikkelen voor de mobiele telefoon en de bijbehorende cloud software zodat spelers via de cloud tegen elkaar kunnen spelen. Doel van deze opdracht is om een cloud platform te maken waar meer AEMICS en klant producten gebruik van gaan maken. Denk hierbij aan device management en remote control via de cloud. Je gaat dus ook onderzoeken wat hiervoor de beste methode is.

Embedded platform ontwikkeling met Rust
AEMICS heeft een eigen ontwikkelplatform met embedded boards genaamd PYg boards. Klanten gebruiken deze om snel proof-of-concepts of prototypes te kunnen maken om hun ideeën te testen. Deze boards hebben een STM32 controller en zijn te plaatsen op de “MudPuddle”. Dit is een ontwikkelboard met met switches, LEDs, Wifi en een batterij aansluiting. Op het moment wordt deze geprogrammeerd met microPython.
Rust is een opkomende programmeer taal voor embedded systemen. Linus Torvalds heeft aangegeven dat naast C ook de Linux kernel verder ontwikkeld mag worden in Rust.
In deze opdracht ga je een Platform opzetten waarmee klanten in Rust de PYg boards kunnen programmeren. Natuurlijk willen ze hierbij alle perhiperals van de processor en features van de Mud Puddle kunnen gebruiken.

Optimaliseren AEMICS ERP
AEMICS probeert continue de interne werkmethoden en processen te verbeteren door automatisering. Hiervoor heeft AEMICS een eigen ERP systeem ontwikkelt met een database waarin inmiddels meer dan 10.000 elektronica componenten en artikelen zijn opgenomen. AEMICS ERP wordt gebruikt op onze productie werkvloer, tijdens het inkoop proces en bij het ontwerpen van nieuwe producten. Elke gebruiker heeft zijn eigen perspectief en wensen voor het gebruik van dit systeem.
In deze opdracht doe je onderzoek naar de wensen van gebruikers van de componenten database en ga je deze implementeren. Als verbeteringen kan gedacht worden aan slimme componenten invoer (wizard), koppeling met leveranciers via API’s, of scripts voor het verbeteren van de dataset. Na een onderzoeksperiode ga je de verbeteringen implementeren, testen en evalueren met de verschillende gebruikers.

Help! Mijn droomopdracht staat er niet tussen! Geen paniek ...
Staat je droomopdracht er niet bij? Geen paniek! We hebben nog veel meer ideeën en plannen waar jij je mee bezig kunt houden. Kom eens bij AEMICS op bezoek om kennis te maken, dan vertellen we meer over ons werk en krijg je een rondleiding op de ontwikkel afdeling en op de productie afdeling. Daarna kijken we samen waar je interesses liggen, om zo tot een passende opdracht te komen. Komen we er niet uit, dan kunnen we kijken of we binnen de Innovatiehub Oldenzaal een opdracht kunnen vinden of we spreken ons netwerk aan. Wij vinden het belangrijk dat je een goede stage of afstudeer plek krijgt zodat jij je opleiding succesvol kunt afronden!

Stage en eindstage bij AEMICS MBO

Als MBO student kun je stage lopen of je eindstage doen bij AEMICS in Oldenzaal. We zoeken studenten met opleiding Technicus engineering, bij voorkeur mechatronica of elektrotechniek.

Stage bij AEMICS

Het hele schooljaar zijn er stageplaatsen voor alle leerjaren. Je leert bij AEMICS alles wat er bij de productie van elektronica komt kijken. Het machinaal assembleren van printplaten. Handmatig leren solderen van componenten. De voorbereiding van de productie en hoe de verschillende machines geprogrammeerd moeten worden. Controleren van de print platen, testen en programmeren. Ook leer je hoe producten worden samengesteld en wat er logistiek allemaal bij komt kijken.

Eindstage bij AEMICS

In je laatste jaar kun je bij AEMICS een eindstage doen. Je leert alles over elektronica productie en je krijgt een eigen project. Dit kan bijvoorbeeld het optimaliseren van een productieproces zijn of het ontwerpen van een geautomatiseerde tester die gebruikt gaat worden in de productie van AEMICS. Het project wordt zoveel mogelijk passend gemaakt op je kennisniveau en je interesses.

Interesse voor een stage of eindstage? Met ons kom je in contact via jobs@aemics.nl, Tom vertelt je graag meer over de mogelijkheden, hij is te vinden via tom@aemics.nl en Berlinda vertelt je graag meer over de AEMICS en wat we voor studenten kunnen betekenen, haar kun je bereiken via berlinda@aemics.nl. Telefonisch zijn we bereikbaar via 0880 236 427.